T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / MUSTAFAKEMALPAŞA - Sedat Karan Anadolu Lisesi

" OYNUYORUM , EĞLENİYORUM , ÖĞRENİYORUM (I PLAY, I HAVE FUN, I LEARN )" e - TWİNNİNG PROJEMİZ

         Okulumuz Biyoloji öğretmeni Ümmü Kanat Gökoğlu rehberliğinde  11. sınıf seviyesinden 5 öğrencimizle  e-Twinning projesi olarak hazırlanan " I Play , I Have Fun , I Learn (Oynuyorum , Eğleniyorum , Öğreniyorum)" isimli proje çalışması 15 Aralık 2023 itibarıyla başlamıştır. Projemizin ortak ülkeleri Türkiye ,Yunanistan , Romanya, Fransa ve İtalya dır.Projenin amacı öğrencilerimizin zekâ oyunları oynayarak eğlenmelerini, eğlenirken de problem çözme becerilerinin gelişimini sağlamak ve olumlu bir sınıf iklimi yaratmayı sağlamaktır.

         Eğlenerek öğrenmeyi sağlayan zekâ oyunları, çocukların zihinlerini açar ve yeni şeyler öğrenmelerini sağlar. Ayrıca çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zekâ oyunları, hızlı karar verme ve bir sonraki adımı düşünmeyi sağlar. Zekâ oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmaktadır. Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, sistemli ve disiplinli çalışmayı, kuralları anlamayı, kurallara uymayı öğrenir. Sosyalleşmeye yardımcı olur. Kazanmayı, kaybetmeyi, kazananı kutlamayı öğrenir. Yetenekleri yanında eksiklerini de gören çocuk, eksik yönleri geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırır. Konsantrasyon gerektiren zekâ oyunları, çocukların dikkatini toplama becerisi sağlayarak derslerine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Biz bu proje ile öğrencilerimize zekâ oyunları oynatarak, onların zihinlerini açıp yeni şeyler öğrenmelerini ve olumlu bir sınıf iklimi yaratmayı amaçladık. Ayrıca öğrencilerimiz web 2 araçlarını tanıyacak ve bu araçlar çalışmalarında yer alacaktır.

         Porje kapsamında yapılacak çalışmalar.

         1. Proje ortaklarıyla online tanışma toplantısının düzenlenmesi.

         2. Proje ortaklarıyla görev dağılımının yapılması.

         3. Proje ortakları ile birlikte logo ve afiş tasarımı yapılması.

         4. Her ay yapacağımız çalışmaların proje ortaklarımızla planlanması ve faaliyete geçilmesi.

         5. Proje ortaklarımızla birlikte ortak çalışmalarımızın planlanması ve faaliyete geçilmesi. 

  31 Mayıs 2024 ayı sonunda tamamlanacak olan proje çalışmalarında görev alan öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

       08-01-202408-01-202408-01-202408-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.01.2024 - Güncelleme: 08.01.2024 12:53 - Görüntülenme: 100
  Beğen | 0  kişi beğendi